duminică, 7 octombrie 2007

Poveste-Prostia omeneasca

Ora 14:00, intalnit cu o prietena, mers intr-un bar din centrul Bucurestiului, pentru a bea o cafea ca tot nu ne vazusem de mult.
Ora 15:00, mai apare o buna prietena si cel mai bun prieten al meu.Intalnire frumoasa, rasete, amintiri placute, o bere, o cafea, ploaia deja ne cam infrigura.
Ora 17:00, deja una dintre fete trebuia sa plece. Isi face aparitia un tip cam mare de felul lui, cam taran si libidinos, cu diverse comentarii de asa zis "smecher". Ignoram tampitul, doar suntem oameni civilizati, tampitul insista, nu prindea subtilitatea. Continua cu comentarii agasante si tampite, pana ne enervam si plecam.
Aflu ca este unul dintre patronii barului si raman profunde dezamagita. Decid sa nu mai trec pe acolo.Pentru o studenta la Relatii Publice si Comunicare, mi s-a parut foarte simpatica strategia de marketing a individului. Oare asa intentiona sa atraga clientii?Agasandu-i cu comentarii enervante si nu foarte elevate?Ma indoiesc. Dar deja are 4 clienti fideli pierduti. Am ramas dezamagita de aceasta intamplare, pentru ca deja devine din ce in ce mai greu sa gasesti un loc unde sa poti sa bei o cafea cu o prietena fara sa te deranjeze diversi indivizi, fie si patroni de bar care cred ca cu banii lor se cumpara orice,Ei uita diferenta..am zis ORICE, nu ORiCINE!
Dar asta e un semn al lipsei de civilizatie si al nivelului de inapoiere la care suntem ca popor, pentru ca in tarile occidentale asa ceva nu se intampla.
O imagine a unui om beat, care debita orice ii venea la gura, o imagine a unui om trist care nu isi dadea seama cat e de penibil. Si nu e singurul care face asa. Peste tot e asa, sau poate aici in capitala e asa, desi oamenii sunt la fel peste tot, dar numai aici este nesimtirea asa ridicata.
Sper sa ajungem si noi la statutul de oameni civilizati, pentru ca tot ce vad in jurul meu in ultimul timp ma face sa cred ca nici oameni nu suntem: fie omoram pisici crezand ca este ceva amuzant, fie suntem pur si simplu nesimtiti..Chiar ma intreb cate sau cati dintre voi nu ati fost intr-un bar si nu ati vazut ceva de genul asta?Mai ales fetele:)
DE ce am numit povestea prostia omeneasca?Pentru ca din toata faza asta, singurul care a pierdut a fost el:4 clienti fideli ai barului. Asa strategie de marketing zic si eu..:) TOtusi sa ne pastram simtul umorului, macar atat...

2 comentarii:

Troll spunea...

Da, din pacate scena mi-e extrem de cunoscuta. Se repeta zi de zi, in multe din cafenelele/barurile/discotecile/whatever din Romania. Se pare ca asa inteleg unii dintre noi democratia. Pana nu vom avea cateva sute de procese de hartuire sexuala castigate de cate reclamante, nu cred ca se va imbunatatii ceva.

IhearLights spunea...

vezi ce patesti daca nu vi sa te intalnesti cu mine:P

joking..

Fenomenul este foarte cunoscut in romania, este un fenomen de masa al celor cu bani si nu numai.Trist.

Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul, ca sa citez un personaj cunoscut