sâmbătă, 22 septembrie 2007

Just be...

De cand ne nastem, suntem invatati tot felul de lucruri, care ne sunt foarte folositoare, dar nimeni nu ne invata cum sa te cunosti pe tine. Ce este personalitatea?Si cu ce ta ajuta in viata? A fi tu insuti este cel mai important. Orice om este unic in felul sau. Poti sa fugi oriunde in lume asta,,dar de tinu insuti nu vei putea fugi niciodata. Ca sa te descoperi, iti ia o viata intreaga, dar e important ca ceea ce descoperi sa ai puterea si curajul sa accepti. Nietzche spunea:"Ai cautat cea mai grea povara, si ai dat de tine insuti". Cea mai mare povara a omului este sa se accepte pe el asa cum e, cu bune cu rele, cu fericiri si tristeti, cu dezamagiri si esecuri. Important este sa ai incredere in tine si niciodata sa nu te dai batut. Viata ne duce, de multe ori, in niste directii sumbre si cateodata nu mai gasim nici o solutie la probleme. Dar e important sa gasesti puterea sa treci peste toate si sa fii constient ca va iesi si soarele pe strada ta. Ceea ce imi place cel mai mult e sa ii privesc pe cei din jur si sa le observ acel ceva al lor,care nu poate fi denumit. Poate fii intr-o privire, intr-un gest, intr-un cuvant, intr-o atingere sau pur si simplu per ansamblu. Si acel ceva face parte din felul lor de a fi,din caracterul lor, din personalitatea lor. A fi tu insuti este cel mai bine,fiecare om aduce ceva nou pe acest Pamant.De ce sa nu aduci si tu in loc sa incerci sa aduci ceva ce deja a adus altcineva? E greu sa fii tu insuti intr-o societata plina de oameni incuiati la cap si care au prejudecati stupide, dar merita sa fii tu insuti, numai si prin simplu fapt ca cineva, intr-o zi, iti va spune:Te plac pentru ca ai ceva al tau!...Si atunci vei simti ca merita sa fii tu! Sfatul meu pentru toti e sa fiti voi insiva,chiar daca ceilalti va privesc ciudat...ei inca nu descopera ce piatra pretioasa sunteti voi:) Cei mai importanti sunt familia si prietenii care oricum va iubesc asa cum sunteti.....So, just be...!

2 comentarii:

IhearLights spunea...

well said...

e adevarat ca toti, mai ales cei tineri, incearca sa devina sausa copieze alti oameni..si nu incearca sa isi puna in valoare ceea ce sunt ei...sad but true:(

Troll spunea...

Bun sfat, dar greu de urmat. Cand trebuie sa te integrezi intr-o societate ce nu e croita sa se potriveasca pe propriul tau eu, ce faci? Unde gasesti o alta societate? Ti-o creezi? Fugi? Te adaptezi?