vineri, 7 martie 2008

Joc de cuvinte


Am ajuns la concluzia că viaţa noastră se clădeşte pe jocuri de cuvinte, pe replici acide sau timide, tăcute sau răstite. Inimile noastre pleacă hoinare după nişte cuvinte aruncate pe autostrada vieţii şi duse de vânt lângă urechea noastră. Oare cum ar arăta viaţa noastră fără cuvinte? Oare ar mai fi atâtea zâmbete pe feţele oamenilor? Oare inimile lor ar mai bate cu viteza luminii la auzul unor simple cuvinte?


Cuvintele au mai multă putere decât faptele, de multe ori ele ascund faptele sau le eclipsează sau le înlocuiesc. Omul este o fiinţă cugetătoare, dar în acelaţi timp este şi o fiinţă care acţionează. Ori cuvintele , la un anumit nivel, nu sunt numai simple cuvinte, ci au multe înţelesuri în spatele simplelor vorbe. Iar noi oamenii trebuie să descifrăm, să decriptăm mesajul, sa deducem ceea ce vor să ne spună ceilalţi din jur. Oare nu ar fi mai simplu să spunem direct ceea ce simţim? Cei mai mulţi fug de acest lucru, de exprimarea sentimentelor, se simt vulnerabili iar unii nu pun preţ.Însă există o anumită dependenţă de cuvinte, de exprimare verbală, cred că auzul este într-o strânsă legătură cu sufletul. Preferăm să auzim, să fim minţiţi decât să nu fim deloc. Iluzia, visul omului dintotdeauna...


Aş vrea să fie alta lumea, să schimb, să trăiesc în alt univers, dar dorinţele astea par puerile, de fetişcană inocentă care crede că încă poate salva lumea. Tocmai asta e, că am depăşit de mult acest stadiu, şi ce e mai rău, că încep să mă complac în aceste reguli nescrise ale societăţii. Neputinţa, indiferenţa şi ignoranţa, uneori, mă ajung şi pe mine din urmă, oricât aş fugi de ele.

Joc de cuvinte, joc...la asta se rezumă toată viaţa, la un simplu joc( de orice gen), şi ce e mai trist că de multe ori din aceste jocuri ieşim cu inimile frânte sau cu schimbări de comportament, înstrăindu-ne de ceea ce suntem cu adevărat.

O vorbă spune că un cuvânt spus greşit doare mai mult decât o palmă....Şi suntem mai des loviţi de cuvinte decât orice, şi aşa va fi mereu, indiferent de timp, loc sau om.

Niciun comentariu: