duminică, 1 iunie 2008

Summer dream


Când primăvara se termină şi vara îşi face apariţia(în acelaşi weekend), iese ceva ft misto şi ciudat, în acelaşi timp. Păi, în acest weekend am avut alegeri, Ziua Copilului şi un meci bun de pregătire al Naţionalei de fotbal a României.

Una bucată alegeri locale, terminate cu un rezultat de aşteptat, trebuie să mergem şi peste două săptămâni, bâlciul nu s-a încheiat. Milioane de postere, printuri, calendare, brelocuri, materiale promoţionale care să asigure că minciunile politicienilor vor ajunge la noi. Dispreţul cetăţenilor s-a văzut la vot, pentru că au venit în număr foarte mic. Nimeni nu mai crede pe nimeni, nimeni nu mai are încredere în nimeni, şi în fond, de ce i-am crede? Am fost la vot, însă nu cred că lucrurile se vor schimba, figurile se schimbă, minciunile rămân aceleaşi. Circul cel mai mare a fost la Ştefăneşti, comună unde participanţii la vot s-au bătut la mod propriu ca să voteze, fiind motivaţi financiar. Săracul Caragiale ar fi avut materiale de două ori mai mult decât opera lui, iar noi, îl scoatem din programă pe singurul om care a sesizat sufletul poporului român, şi îl înlocuim cu diverşi politiceni şi discursurile lor. Dar asta e altă poveste...
Ce ne-au adus aceste alegeri? Acelaşi gust amar al minciunii, al nesimţirii şi al neputinţei. Măşti false, actori execrabili, o piesă de teatru jalnică. Politica nu e pentru oameni oneşti, nu e pentru noi, muritorii de rând. De aceea nu am să vorbesc prea mult despre asta. Să ne fie cu noroc aceste alegeri.

Mai interesant mi se pare fotbalul. Sâmbătă am avut ocazia să vedem echipa care va juca la EURO 2008. Meciul cu Muntenegru ne-a făcut să vrem să vină mai repede prima zi de la Campionatul European. Un meci bun, cu multe goluri(4-0) pentru naţionala noastră. E drept, echipa adversă nu era de mare calibru, dar a fost un meci de pregătire bun. Abia aştept CE, să văd fotbal de calitate, şi după mult timp, să am emoţii şi să strig" Hai România"! Mi-era dor de acest sentiment. Hai România!

Ziua Copilului...Acum câţiva ani, m-aş fi dus în parc să văd spectacolele organizate în cinstea acestei zile. Azi am fost să votez. Cred că atunci a fost momentul în care mi-am dat seama că nu mai sunt un copil, dar că în suflet pot sărbători această zi, şi că azi am voie să fiu copil. Copilul din noi nu moare niciodată, el ne urmăreşte pretutindeni. Este spiritul, vioiciunea noastră. Nu lăsaţi acest spirit de copil să moară!

Un weekend interesant, unde am spus adio primăverii şi am întâmpinat prima zi din vara caniculară ce va urma. Între un examen şi o cană imensă de cafea, copilul din mine visează la mare, la vântul de pe plajă care îmi gâdilă tălpile şi soarele care mă ia în braţe, la parcuri,plimbări, distracţie cu prietenii, terase, bere şi fotbal si relaxare. Copilul din mine urăşte examenele şi iubeşte vara!

Vă urez tuturor o vară superbă, plină de aventură, distracţie şi amintiri frumoase. Let the summer begin, let the fun begin!

Un comentariu:

Sagy, spunea...

:-\ o vara frumoasa si tie...
care e faza cu se scot din manuale operele lui Caragiale?